Stichting Steun en Toeverlaat
Het Hoogeland

Stichting Steun en Toeverlaat Het Hoogeland is een ANBI

Schenkingen die u doet, mag u onder voorwaarden aftrekken in uw belastingaangifte.

Even ontsnappen uit de dagelijkse routine en net als zovelen gewoon een paar dagen op vakantie. Dat was het doel van deze bewoners toen ze begonnen met het inzamelen van geld voor een gezamenlijk uitje. De groep bracht een paar dagen door in Centerparcs Heijderbos, het werd een weekeinde om nooit te vergeten!

Wat is een ANBI?

Een ANBI is een algemeen nut beogende instelling. Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut.

Belastingvoordeel

Algemeen nut beogende instellingen (ANBI’s) genieten belastingvoordeel. Er zijn regelingen opgenomen voor de giftenaftrek in de inkomsten- en vennootschapsbelasting en belastingvrijstellingen in de schenk- en erfbelasting.

Inkomsten- en vennootschapsbelasting

Geeft u wel eens geld aan een goed doel? Schenkingen die u doet, mag u onder voorwaarden aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Een belangrijke voorwaarde die de Belastingdienst stelt, is dat het goede doel waaraan u schenkt is aangemerkt als algemeen nut beogende instellingen (ANBI’s).

Schenk- en erfbelasting

Als een goed doel aangemerkt is als ANBI dan weet u zeker dat er geen schenk- of erfbelasting betaalt hoeft te worden over uw schenking of erfrechtelijke verkrijging. Voor ANBI’s is er namelijk een algehele vrijstelling opgenomen. Uiteraard moet de verkrijging wel het algemeen belang dienen. Op deze wijze komt u schenking of erfrechtelijke verkrijging volledig ten goede aan de doelstellingen van de ANBI.